Legíny vládnou světem

Někteří považují legíny za regulérní součást svého šatníku, další tento kousek oděvu považují za součást sportovního oblečení a jiní by si je v žádném případě na sebe neoblékli. Jak to tedy s tímto kontroverzním kouskem je? Legíny bychom jako oblečení našli již někdy ve 13. století. Oblékaly se především v chladném období a to pro zahřátí. V období renesance byly součástí především pánského oblečení. Velký rozmach zaznamenaly dámské legíny v 80. letech minulého století a v současné době se tento trend opět vrací.

Jak vybrat ty správné legíny?

Nejsou legíny, jako legíny. Nosit bychom je měly především s ohledem na naše proporce.

Ženy si je oblíbily především díky tomu, že jsou pohodlné a lze je kombinovat s různými kousky oblečení. Pokud mají být součástí oblečení do práce, ideálním doplňkem je delší halenka či tunika. Také je potřeba dát pozor na vhodnou délku. Nejčastěji je to po kotníky. Tato délka opticky prodlouží nohy. Naopak legíny tříčtvrteční nohy ještě zkrátí. Ideální obuv je kotníčková či balerínky.

Ke klasickým černým legínám se hodí košilové šaty, tuniky nebo bohémské kimono, v žádném případě jimi nenahrazujte silonky.

Pokud chcete legínami nahradit kalhoty a doplnit je o krátký svršek, jednak musíte mít správnou postavu a také volte spíše takové, které se kalhotám podobají, třeba tím, že mají na zadní straně imitaci kapsičky.

Legíny na cvičení

Legíny na cvičení jsou ideálním oblečením, nejen proto, že jsou pohodlné, ale vyrábějí se z materiálů, které mají pro cvičení ideální vlastnosti. Nejlepší volbou jsou materiály funkční. Legíny jsou elastické a skvěle se přizpůsobí nejen tělu, ale i pohybu, jsou stylové a některé disponují i nealergenní úpravou.

Pokud i vy uvažujete nad tím, že si nějaké legíny pořídíte, prohlédněte si e-shop damskeleginy.cz, který nabízí celou řadu různých druhů.