Jak vybrat hračku pro dítě?

Když poprvé vstoupíte do hračkářství, nejspíš budete šokovaní, kolik hraček v dnešní době existuje. Radost dětem však nedělají pouze drahé a luxusní hračky, pokud víte, kterou vybrat. Určitě se mnoho z vás setkalo se situací, kdy dítě dostalo drahou hračku, ale nejvíce si nakonec hrálo s krabicí, ve které hračka byla.

Dobrá hračka pro jedno dítě nemusí být nutně dobrá hračka pro jiné dítě. Když si kupujete hračku, musíte zvážit osobnost, koníčky a oblíbené činnosti dítěte.

Bezpečnost hraček pro děti

Každý rok se stovky tisíc dětí zraní při hraní s hračkami, které pro ně koupili jejich přátelé a rodina. Ačkoli existují standardy výrobce, je třeba, abyste hračky svých dětí podrobili další kontrole z hlediska bezpečnosti.

Bezpečné vybavení pro děti zabrání vdechnutí, popálení nebo jiným úrazům.

Hračky odpovídající věku dítěte

Pokud je hračka nad úrovní vývoje vašeho dítěte, dítě se rychle stane frustrovaným a ohromeným. Pokud je hračka příliš hluboko pod úrovní vývoje vašeho dítěte, nudí se a ztratí zájem. Správná hračka může také přispět k růstu a rozkvětu fantazie a kreativity vašeho dítěte.

Deti-hracky.cz je web, kde objevíte hračky, které odpovídají všem evropským normám a jsou rozdělené do přehledných kategorií.

Před nákupem hračky zvažte následující aspekty její konstrukce:

  • Silná konstrukce: Snažte se utáhnout oči, knoflíky, díly a ozdoby, abyste se ujistili, že je malé dítě nemůže vytáhnout a udusit se.
  • Křehkost: Ujistěte se, že se hračka nerozbije, pokud spadne na tvrdý povrch z výšky.
  • Barvy: Nové hračky musí být natřeny netoxickými barvami, ale starší nebo ruční masky mohou být natřené škodlivou barvou.
  • Tkanina a náplň: Měla by být odolná proti ohni.
  • Ostré nebo špičaté hrany: Přejeďte prsty po kovových nebo plastových kusech, abyste zjistili, zda neřežou nebo neškrábají. U dřevěných hraček se ujistěte, že se nerozštípnou. Ujistěte se, že neexistují žádné body ani hnací předměty, které by mohly způsobit zranění očí nebo propíchnutí.
  • Stabilita sedacích hraček: Umístěte tyto velké hračky na podlahu a pokuste se je posunout. Měly by být založeny na stabilitě.
  • Neelektrické: Vyhněte se elektrickým hračkám pro batolata, protože se mohou pokusit jíst baterie nebo se mohou při pokusu o připojení nebo odpojení hračky zranit. Hračky s topnými tělesy nejsou bezpečné pro děti do osmi let.